17 Mart 2009 Salı

Her hizmet için farklı site adresi açma saçmalığı

Nokta'ya yükleneceğim biraz. Yahu, tamam, bir çok projeye sahip oluyorsunuz. Kazandıklarınızı yatırıma dönüştürüp bir güzel takır takır işleyen siteleri satın alıyorsunuz fakat...

Bu sonu gelmez site alımlarını bir şekilde birleştirmek hiç mi aklınıza gelmiyor.

Webciler bilirler jenerik ismin önemini, siz de bunun en fazla farkında olan firmalardan birisiniz evet. Ama çok büyük şirketlere bakın. Google'a örneğin. Geliştirdikleri sistemleri labs diye kendi isimleri altında açıyorlar. Her sistem için farklı bir domain de alıyorlar belki ama bunlara Earth.google.com diyor adam, başka bir hizmeti yine subdomain olarak açıyor.

Elbetteki youtube gibi güzel bir ismi bırakıp youtube.google.com yapmıyorlar, yapmaları saçma da olur ancak; çeşitlendirmeyi kendi içinde yaparak adını duyurmuş oluyor.

Siz daha cin olmadan, kendi alan adınız altında geliştirip "nokta"yı duyurmak yerine bir sürü web sitesine, adeta sidik yarışı gibi sahip olun nokta.com'da duyurarak ne elde ediyorsunuz çok merak ediyorum. Tamam domainler kalabilir ama, eğer nokta'yı gerçek bir markaya dönüştürmek istiyorsanız bu site bolluğuna bir çeki düzen vermenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: